2009. június 12., péntek

Édes gomba

/újságból/

1/2 kg darált keksz
25 dkg porcukor
3 dkg kakaó
1 cs vaníliás cukor
2,5 dl tej
1 tábla tortabevonó1 cs babapiskóta
1 cs kókuszreszelék
rumaroma,mandula aroma
vaj
A darált kekszet,20 dkg porcukorral,vaníliás cukorral,kakaóval,rumaromával és tejjel jól összegyúrjuk.Egy kb 6 cm átmérőjű merőkanálba porcukrot szórunk,és kis adagokat nyomkodunk bele a masszából.A babapiskótát kettétörjük,és vajjal összeragasztjuk.Az igy kapott "gombaszárat" belenyomjuk a kekszbe,és csak ekkor vesszük ki a merőkanálból.Ha mind készen van,akkor gőz fölött összeolvasztjuk a tortabevonót,egy kanál vajjal.Ebbe mártogatjuk a gombafejeket.Száradás után a szárakat tejbe mártjuk,vagy kevés vajjal megkenjük ,és kókuszreszelékbe forgatjuk.Ha marcipán gyepre állítjuk a gombákat,szórjuk meg kókuszreszelékkel,és fessük meg zöld mandula aromával.Olyan lesz mintha zöld fűben állnának a gombák.
/Jó tanács:Ez a mennyiség kb 16 darabhoz elegendő.A gombákat egyenként kell elkészíteni,ezért időigényes.Ne feledjük el hogy a merőkanalat mindig újra kell porcukrozni/

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print