2009. június 1., hétfő

Vegyes meggyes lepény


Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin
24 dkg cukor
4 egész tojás
1-2 citrom reszelt héja
1 dl tej
25 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
1 csomag mirelit vegyes gyümölcs
/pl.áfonya,szeder,málna/
1 üveg kimagozott meggy
2 cs vaníliás cukor
3 dkg étkezési búzakeményítő
A vajat vagy margarint17 dkg cukorral habosra keverjük,majd egyenként hozzáütjük a tojásokat,és a masszát simára keverjük.Hozzáadjuk a reszelt citrom héjat,és a tejet,majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.A tésztát vékonyan kivajazott,és zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben 200 fokon,/gázsütőben 3-as fokozaton /15-20 percig sütjük.A mélyhűtött gyümölcsöt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.A meggyet szitára vagy szűrőre téve jól lecsepegtetjük.A levét a maradék cukorral,és vaníliás cukorral felfőzzük.Az étkezési búzakeményítőt kb 5 evőkanál vízzel simára keverjük,a forró meggyléhez adjuk,és az egészet még egyszer felforralva,besűrítjük a szirupot.A meggyet és a többi gyümölcsöt is a szirupba tesszük,és a tésztalapra halmozzuk.Kb 2 óráig hűlni hagyjuk,csak utána tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print