/egy régi újságból./
Hozzávalók :8 nagy csiperke gomba
1/2 zöld paprika
1/2 piros húsú paprika
20 dl tejszín
néhány salátalevél/lehetőleg fodros/
1/2 csokor petrezselyem zöld
1/2 csokor metélőhagyma
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
só,fehér bors
margarin /a tepsi kikenéséhez/
A megtisztított gombák szárát kiemeljük,kalapjukat megmossuk,és megtöröljük.A kétféle paprikát apró kockára vágjuk.A zöld fűszereket alaposan lecsöpögtetjük,néhányat félreteszünk,a többit szintén apróra vágjuk.A paprikát és a zöld fűszereket összekeverjük a sajttal,sózzuk,és borsozzuk.A krémet a gombafejekbe halmozzuk.A megtöltött gombát a margarinnal kikent tepsibe rakjuk,és előmelegített sütőben megsütjük.A tejszínt sóval ,borssal,és a provence fűszerrel ízesítjük,és összefőzzük.A salátalevelekre helyezett gombafejeket,a tejszínes mártással leöntve ,és a félretett zöld fűszerekkel díszítve tálaljuk.
Sütőtökös fűszeres muffin
-
- 1,5 bögre liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 0,5 kk só
- 1,5 kk fahéj
- 0,5 kk őrölt gyömbér
- 0,5 kk őrölt szerecsendió
- pici őrölt szeg...
1 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése