2009. június 30., kedd

Töltött gomba

/egy régi újságból./
Hozzávalók :8 nagy csiperke gomba
1/2 zöld paprika
1/2 piros húsú paprika
20 dl tejszín
néhány salátalevél/lehetőleg fodros/
1/2 csokor petrezselyem zöld
1/2 csokor metélőhagyma
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
só,fehér bors
margarin /a tepsi kikenéséhez/

A megtisztított gombák szárát kiemeljük,kalapjukat megmossuk,és megtöröljük.A kétféle paprikát apró kockára vágjuk.A zöld fűszereket alaposan lecsöpögtetjük,néhányat félreteszünk,a többit szintén apróra vágjuk.A paprikát és a zöld fűszereket összekeverjük a sajttal,sózzuk,és borsozzuk.A krémet a gombafejekbe halmozzuk.A megtöltött gombát a margarinnal kikent tepsibe rakjuk,és előmelegített sütőben megsütjük.A tejszínt sóval ,borssal,és a provence fűszerrel ízesítjük,és összefőzzük.A salátalevelekre helyezett gombafejeket,a tejszínes mártással leöntve ,és a félretett zöld fűszerekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print