Már tegnap eldöntöttük,hogy ma meggy leves lesz és fasírt.Azt viszont még nem tudtam hogy milyen köret legyen.A zöldségesnél gyönyörű karfiolt láttam,és nagyon olcsó is volt //99 forint /kg //Vettem egy közepes fejet.Gondoltam,hogy egy kis brokkolival együtt megpárolom,és jó lesz a fasírthoz.De mivel nem kaptam brokkolit,így kitaláltam,hogy főzeléket fogok belőle készíteni.Még soha nem csináltam,és nem ettem karfiolból készült főzeléket,de nagy-nagyon finom.Aki szereti a zöldségeket,és legfőképpen a főzelékeket,mindenképpen próbálja ki.
KARFIOL FŐZELÉK
Hozzávalók:1 1-1,5 kg karfiol
ízlés szerint só,vagy delikát
10 dkg vaj vagy margarin
3 evőkanál liszt
tejszín,és tej,vagy édes tejföl
petrezselyem zöld
A karfiolt feltesszük főni,cukros sós vízben.ha már puha akkor leszűrjük,de a levét meghagyjuk.A vajon kissé megpirítjuk a lisztet,felengedjük a tejjel-tejszínnel,vagy a tejföllel,és a félretett főzőlével,majd beletesszük a karfiolt,és összefőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése