2009. június 4., csütörtök

Pezsgős mandulatorta


Hozzávalók:
10 dkg liszt
17 dkg vaj
4 tojás
4 kanál hideg víz
30 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3,5 dl tejszín
25 dkg durvára vágott mandula
40 dkg fehér csokoládé
2 dl félszáraz pezsgő5 dkg étkezési búzakeményítő
2 teáskanál sütőpor
2 cs habfixáló por2-3 csepp mandula aroma

A tojások fehérjét 4 kanál hideg vízzel kemény habbá verjük.Beleszitáljuk a porcukor felét,és a vaníliás cukrot,majd belekeverjük a tojások sárgáját,és a mandulaaromát.
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel,és a sütőporral,majd a krémes masszára szitáljuk,és simára keverjük.Sütőpapírral kibélelt,26 cm átmérőjű tortaformába töltjük,és előmelegített sütőben200 fokon /gáz tűzhelynél 3-as fokozaton/ 20-30 percig sütjük,majd kihűtjük.A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk,.A puha vajat,a maradék cukorral kikavarjuk.Hozzáadjuk az olvasztott,hűtött csokoládét,majd belekeverjük a pezsgőt,és a habfixáló port is.20 percre hűtőbe tesszük.A kihűlt tortalapot vízszintesen ketté /esetleg három felé/ vágjuk.Megkenjük a krémmel,és fél órára ismét hűtőbe tesszük.A durvára vágott mandulát szárazon kissé megpirítjuk,és kihűtjük.,A tejszínt kemény habbá verjük,és bevonjuk vele a tortát.A pirított mandulával díszítjük az oldalát és a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print