Szép nagy és puha lesz a grízgaluska.
Hozzávaló:
búzadara
tojás
A tojást kettéválasztjuk.A fehérjét kemény habbá verjük.Belekeverjük a búzadarát.Annyit hogy még kicsit lágy legyen a massza.Kicsit állni hagyjuk.Hozzákeverjük a tojás sárgáját .Beleszaggatjuk a levesbe,vagy külön kifőzzük sós,vagy delikáttal ízesített vízben.Újraforrástól számított 5-6 perc után levesszük a tűzről,és lefedve hagyjuk.Szépen megdagadnak a galuskák.
Nehéz sós teasütemény
-
Hát én most nem akartam aprósütit sütni, de így jártam. Nagytakarítunk, és
a hűtőpucolás előkerített egy hete lejárt mascarponét. Megkóstoltam, semmi
baj...
23 órája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése