2009. június 6., szombat

Sörkifli



Marcsitól

Hozzávalók:
1 kg liszt,
1,5 dl olaj,
1 kanál só,
1 kávéskanál cukor,
4 dkg élesztő,
6 dl tej
25 dkg margarin vagy vaj
Tészta megkenéséhez 1 tojás
Tetejére reszelt sajt,és szezámmag
Az élesztőt a cukorral,3 dl langyos tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát.1 órát kelesztjük.Osszuk a tésztát 12 egyenlő kis cipóra.Nyújtsuk ki tányér nagyságú kerek lapokra.Vágjuk 8 részre.Mindegyikbe tegyünk egy kis kocka vajat vagy margarint,és enyhén sózzuk meg.A szélesebbik végén kezdve tekerjük fel,kifli alakot formálva.Aztán ismét kelesszük.Tetejét kenjük meg tojással és szórjuk meg reszelt sajttal,vagy szezámmaggal.Előmelegített sütőben ,közepes hőmérsékleten süssük.
//Ha nagy kifliket szeretnénk sütni akkor csak nyolc felé osszuk a tésztát// ,

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print