2009. május 31., vasárnap

Zabpelyhes-mandulás kocka



Hozzávalók a tésztához:/24 darabhoz/
1/8 l tej,3 dkg élesztő,37 dkg liszt,7 dkg vaj vagy margarin,1 tojás,7 dkg cukor,csipet só,1/2 citrom reszelt héja.

Krém:8 dl tej,2 cs vaníliás pudingpor,4 evőkanál cukor,35 dkg cukor

Tetejére:15 dkg vaj vagy margarin,15 dkg cukor,2 evőkanál méz,10 dkg durvára vágott mandula,10 dkg zabpehely,5 evőkanál tej.

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.A lisztből a vajból a tojásból a cukorból a sóból a reszelt citromhéjból és az élesztős tejből sima tésztát dagasztunk.Lefedve langyos helyen,30-40 percig kelesztjük.
A krémhez a 8 dl tejből,a 2 csomag pudingporból,és cukorból sűrű krémet főzünk.Fóliával letakarjuk,és hagyjuk kihűlni.A tésztát kizsírozott liszttel meghintett sütőlemezen kinyújtjuk,és 20 percig kelesztjük.
A tetejére-A zsiradékot cukorral és a mézzel felolvasztjuk.Hozzáadjuk a mandulát,és a zabpelyhet.Felfőzzük,és kissé megbarnítjuk.Felöntjük a tejjel,és a tűzről levéve hűlni hagyjuk.A langyos masszát a tészta tetejére kenjük.Előmelegített sütőben,200 fokon/gázsütőben 3-as fokozaton/kb 15-20 percig sütjük.Ha kihűlt,akkor négy széles csíkra várjuk,és vízszintesen kettészeljük.A pudingot kikavarjuk a margarinnal.Rákenjük az alsó lapokra,és befedjük a mandulás felső lapokkal.Legalább 1 órára hűtőbe tesszük,majd kockára vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print