2009. március 23., hétfő

Alma torta

/ újságkivágás/
Hozzávalók a tésztához:
30dkg liszt,
15dkg porcukor,
20 dkg margarin,
1 db tojás,
1/2 citrom reszelt héja,
csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:1 kg alma,8 dkg mazsola,
8 dkg cukor,1 citrom leve,
3 evőkanál rum,
1 kávés kanál fahéj,
1 dl tej,
vanília,
2 evőkanál vanília puding,
2 db tojás.
Összeállítjuk a tésztát,alufóliába csomagoljuk,és 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
Az almát a héjától és magházától megtisztítjuk,és vékony szeletekre vágjuk.Összekeverjük a mazsolával,a cukorral,a citrom lével,
a rummal és a fahéjjal.
A tésztából félre teszünk egy keveset a torta berácsozásához. A többit kb 4 mm vastagságúra nyújtjuk ,és kibélelünk vele egy tortaformát úgy ,
hogy az oldalát is befedje.Az almakeveréket beleöntjük.A 2 db tojást kissé felverjük,hozzáadjuk a tejjel elkevert pudingot,és a vaníliát.Az alma tetejére öntjük.A tésztacsíkokkal berácsozzuk a tetejét.Megkenjük tojással.A 200 fokra előmelegített sütőben,kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni..Csak akkor szeleteljük amikor már teljesen kihűlt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print