.
Hozzávalók : 50dkg liszt,
25dkg margarin,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
4 evőkanál porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dl tejföl.
A hozzávalókat összegyúrjuk.és fóliával letakarva,hűtőben pihentetjük 1 órán keresztül.
Töltelékek:
1 kg almát lereszelünk,levét kinyomjuk és 3 dkg margarinon megpároljuk,cukorral és citromhéjjal ízesítjük és hűtjük,
25 dkg darált diót ,és 25 dkg darált mákot külön-külön cukorral és 1 1/2 dl forralt tejjel összekeverem,A tésztából 4 lapot nyújtunk.
A kivajazott kilisztezett tepsibe rétegezzük.Minden lapot megkenünk baracklekvárral.először a mák aztán az alma majd a dió tölteléket rakjuk..
Előmelegített sütőben sütjük.Ha kihűlt porcukrozzuk
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
1 hete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése