2009. március 22., vasárnap

Flódni

.
 
 Hozzávalók : 50dkg liszt,
                     25dkg margarin,
                     1 mokkáskanál szódabikarbóna,
                     1 dkg élesztő,
                     1/2 dl tej,
                     4 evőkanál porcukor,
                     1 csomag vaníliás cukor,
                     1 dl tejföl.
A hozzávalókat összegyúrjuk.és fóliával letakarva,hűtőben pihentetjük 1 órán keresztül.
Töltelékek:
1 kg almát lereszelünk,levét kinyomjuk és 3 dkg margarinon megpároljuk,cukorral és citromhéjjal ízesítjük és hűtjük,
25 dkg darált diót ,és 25 dkg darált mákot külön-külön cukorral és 1 1/2 dl forralt tejjel összekeverem,A tésztából 4 lapot nyújtunk.
A kivajazott kilisztezett tepsibe rétegezzük.Minden lapot megkenünk baracklekvárral.először a mák aztán az alma majd a dió tölteléket rakjuk..
Előmelegített sütőben sütjük.Ha kihűlt porcukrozzuk

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print