Hozzávalók :12dkg főtt burgonya,
3 tojás,
2 evőkanál reszelt narancshéj,
5 dkg darált mandula,vagy dió,
10dkg kristálycukor,
3 evőkanál rétesliszt,
7,5 dkg étkezési keményítő,
1/2 csomag sütőpor,
Töltelék hozzávalói: 2 db narancs,vagy barackbefőtt,
50 dkg túró,
20dkg porcukor
1csomag vaníliás cukor,
5 dkg darált dió,
2 dkg zselatin,
5 dl tejszín.
Elkészítés : A burgonyát megtöröm,hozzáadom a tojások sárgáját,a narancshéjat,a mandulát,vagy diót,a cukorral felvert tojásfehérjét.
Végül a sütőporral és étkezési keményítővel összekevert lisztet.Ezt tortaformában kisütöm,ha kihűlt,vízszintesen kettévágom.
A piskótalap alját visszateszem a formába,és rárakom a felszeletelt narancsot,vagy barackot.A túrót összekeverem a porcukorral,
és a vaníliával,és a dióval.A tejszínt felverem kemény habbá és hozzáadom a túróhoz. Hagyjuk a tejszínhabból a díszítéshez.
A felolvasztott zselatint még melegen/de nem forrón/ hozzáöntöm a túrós masszához.Beleöntöm a formába és befedem a másik lappal.
Hűtőben hamar megszilárdul ezután az oldalát és tetejét megkenem tejszínhabbal és mandulával vagy dióval díszítem./én csokival vontam be/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése