2009. március 23., hétfő

Túrós pite


                            Hozzávalók
                            35 dkg liszt,
                        15 dkg margarin ,
                        10 dkg porcukor,
                           1 tojássárgája,
                       fél csomag sütőpor,
                               1csipet só,
                      1-2 evőkanál tejföl.
TÖLTELÉK:

2 dl tej, 3 tojás,1 cs.vanília,1 evőkanál liszt,50 dkg túró, cukor ízlés szerint.A tejben elkeverjük a tojássárgáját,folytonos keverés mellett beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vaníliát, és a cukrot,majd, sűrűre főzzük.Ha kihűlt, belekeverjük az áttört túrót,és a keményre vert tojás fehérjét..

A lisztet elkeverjük a porcukorral,sütőporral,majd összegyúrjuk a vajjal.Cukorral,tojássárgájával, és a tejföllel úgy hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.2 részre osztjuk és pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és a tepsibe tesszük,rákenjük a túrótölteléket rátesszük a másik tésztalapot,megszurkáljuk villával és megkenjük tojással.Előmelegített sütőben sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print