Hozzávalók :
1/2 kg liszt,
1 kis pohár tejföl,
2 tojás sárgája,
3 dkg élesztő,
1 1/2 kávés kanál só,
1 kávés kanál cukor,
25 dkg Rama margarin.
Elkészítés:
A liszt közepébe krátert csinálok,az élesztőt,a cukrot,és a tejfölt belerakom, összekeverem és kelesztem szobahőmérsékleten.
Aztán összegyúrom és jól kidolgozom.Háromszor kinyújtom és összehajtogatom,20 percenként ,mint a hájas,vagy leveles tésztát.Végül .20 percig pihentetem,addig megkel.
Ezután kinyújtom ujnyi vastagra,bevagdalom,és szaggatom..A tepsibe téve kelesztem,és aztán tojással kenem a tetejét.Előmelegített sütőben sütöm
.Ha nem aznap sütöm,akkor még kétszer kinyújtom és hajtogatom,nejlonba tekerem ,és hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése