2009. március 22., vasárnap

Hajtogatott vajas pogácsa



                                                                         Hozzávalók : 
                                                                          1/2 kg liszt,
                                                                     1 kis pohár tejföl,
                                                                       2 tojás sárgája,
                                                                        3 dkg élesztő,
                                                                  1 1/2 kávés kanál só,
                                                                   1 kávés kanál cukor,
                                                                 25 dkg Rama margarin.
Elkészítés:
A liszt közepébe krátert csinálok,az élesztőt,a cukrot,és a tejfölt belerakom, összekeverem és kelesztem szobahőmérsékleten.
Aztán összegyúrom és jól kidolgozom.Háromszor kinyújtom és összehajtogatom,20 percenként ,mint a hájas,vagy leveles tésztát.Végül .20 percig pihentetem,addig megkel.
Ezután kinyújtom ujnyi vastagra,bevagdalom,és szaggatom..A tepsibe téve kelesztem,és aztán tojással kenem a tetejét.Előmelegített sütőben sütöm

.Ha nem aznap sütöm,akkor még kétszer kinyújtom és hajtogatom,nejlonba tekerem ,és hűtőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print