2009. március 22., vasárnap

Aranygaluska





A tésztáját többféleképpen elkészíthetjük.Néhány variációt leírok,hogy mindenki kedvére választhasson.
1,--- 50 dkg liszt,3 dl tejföl,8 dkg cukor,3 dkg élesztő,3 tojás sárgája,8 dkg vaj,reszelt citromhéj.

2,--- 50 dkg liszt,2 dkg élesztő,2 tojás sárgája,3 dl langyos tej,6 zsír vagy margarin,5 dkg porcukor,csipet só.

3,---50 dkg liszt.1/2 Rama margarin,felolvasztva,2.5 dl langyos tej.2.5 dkg élesztő,1 db tojás,fél evőkanál cukor,csipet só.

Mindegyik változatnál először az élesztőt futtatjuk fel langyos tejben,aztán összeállítjuk,a tésztát,és hagyjuk kelni.
Ujnyi vastagra nyújtjuk,és kicsi pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.Olvasztott langyos margarinba mártjuk,a kis pogácsákat,
és a tepsibe rakjuk erre jön egy sor cukros fahéjas darált dió réteg,és újra tészta.Addig rétegezzük amíg ,
el nem fogy a tészta és a dió.Langyos helyen megkelesztjük.Közepes meleg sütőben,szép pirosra sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print