2009. március 26., csütörtök

Hartyányi krémes




                                                                   Tészta hozzávalói :
                                                                       25 dkg liszt,
                                                                   10 dkg margarin,
                                                                    25 dkg porcukor,
                                                                     1 cs sütőpor,
                                                                      2 dkg kakaó,
                                                                        1 tojás,
                                                                        1 dl tej.
Összegyúrjuk,és sütőlemezen két lapot sütünk belőle.
Krém :1/2 l tejet,2 kanál liszttel süsüre főzünk,hozzáadunk 2 cs vaníliát,és hűtjük.
Hozzáadunk 20 dkg vajat,20 dkg porcukrot,és habosra kavarjuk.Az egyik barna lapra rákenjük a krém felét,rárakjuk a babapiskótát,meglocsolom 1/2 dl rummal.Erre kerül a krém másik fele,majd a másik barna lap.Tetejét bevonhatjuk csokimázzal,de tejszínhabbal is díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print