2009. március 22., vasárnap

Túrós batyu

.



*Hozzávalók.*.1kg liszt,1 Rama margarin, 1/2 liter tej,2 db tojás,5 dkg élesztő,csipet só,1 evőkanál cukor.
*ELKÉSZÍTÉS*A margarint felolvasztom,hozzáöntöm a tejet,langyosra melegítem,belemorzsolom az élesztőt,
és hozzáadom a cukrot.Amikor megkelt hozzáöntöm a liszthez,a két felvert tojással együtt,és a sót.
Ezután már csak össze kell keverni a fakanállal.majd jól átgyúrjuk.Megkelesztjük,kinyújtjuk,majd tetszőleges nagyságú négyzeteket vágunk belőle.Megtöltjük a reszelt citromhéjjal,mazsolával cukorral ízesített túróval.Megkelesztjük ismét.Közepesen meleg sütőben lassú tűznél sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print