2009. március 23., hétfő

Csokis bögrés máktorta

Ennek a tortának ugyan úgy készül a tésztája,mint a vanília krémes bögrés máktortának,csak annyi a különég hogy ehhez csokipudinggal készítünk krémet.A tésztát vízszintesen kettévágjuk,és úgy kenjük meg a krémmel.



Rama receptkönyvből.Ahogy én csinálom /7-8 cm magas lesz./


Hozzávalók :1 bögre darált mák,
1 bögre liszt,
1 bögre cukor,
1 bögre tej,
1/2 csomag sütőpor,
citrom reszelt héja,
2 db tojás.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,
majd hozzáadjuk a tojássárgákat,és még azzal verjük néhány percig.
A lisztet,a mákot,a tejet,a citrom héjat,is habverővel jól kidolgozzuk,
majd az egészet összekeverjük ,hozzáadjuk a sütőport,
Kivajazott,lisztezett tortaformában,vagy tepsiben,sütjük.
Krém.:1 cs vanília pudingot megfőzünk 4 dl tejben, 10 dkg cukorral.
Ha kihűlt,habosra keverjük 25 dkg Rama margarinnal.ezzel vonjuk be a tésztát
A tetejét tejszín habbal díszítjük. A tésztalapot ketté is vághatjuk,
és közepét megtölthetjük a krémmel.A puding is lehet más ízű is

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print