2009. március 22., vasárnap

Diós-mákos bejgli




DIÓS-MÁKOS BEJGLI

*Hozzávalók.*.1kg liszt,1 rama margarin, 1/2 liter tej,2 db tojás,5 dkg élesztő,csipet só,1 evőkanál cukor.
*ELKÉSZITÉS*A margarint felolvasztom,hozzáöntöm a tejet,langyosra melegitem,belemorzsolom az élesztőt,
és hozzáadom a cukrot.Amikor megkelt hozzáöntöm a liszthez,a két felvert tojással együtt,és a sót.
Ezután már csak össze kell keverni a fakanállal.majd jól átgyúrjuk.Langyos helyen megkelesztjük.Kinyújtjuk,megtöltjük a cukorral mazsolával reszelt citromhéjjal ízesített dióval és mákkal.Feltekerjük,és ismét kelesztjük.Amikor megkelt,tojással megkenjük,és közepesen meleg sütőben lassú tűznél sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print