2009. május 31., vasárnap

Almás pite

/egy régi női magazin/
Hozzávalók:
32 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
60 dkg liszt
40 dkg vaj vagy margarin
2 db tojás
1 tojás sárgája
1,5 kg alma
12 dkg mazsola
3 evőkanál rum
10 dkg mandula
1 citrom reszelt héja
6 evőkanál citromlé
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál tejszín
12 dkg porcukor

A lisztből,20 dkg cukorból,vaníliás cukorból,a vajból,2 egész tojásból,sima tésztát gyúrunk.Letakarva,1 órára hűvös helyre tesszük.A mazsolát megöntözzük a rummal.A mandulát a barna héjával együtt durvára vágjuk.Az almát megpucoljuk,és vékony szeletekre vágjuk.Hozzákeverjük a citrom héját,4 evőkanál citromlét,a mazsolát,a maradék cukrot,és a mandulát.A tészta felét ,kizsírozott tepsibe nyomkodjuk,úgy hogy pereme is legyen.Villával megszurkáljuk,zsemlemorzsával megszórjuk,és rásimítjuk az almás tölteléket.A maradék tésztát folpack között kinyújtjuk,és a tészta tetejére tesszük.A kiálló részeket levágjuk,a sarkokat összenyomkodjuk.Előmelegített sütőben,200 fokon /gázsütőben 3-as fokozaton/kb:45 percig sütjük.A maradék tésztából leveleket formálunk,és utólag kisütjük.A sütés utolsó 5-10 percében,a tésztát megkenjük tojássárgával elkevert tejszínnel.,és készre sütjük.A még forró tésztát,megkenjük a porcukorból,a maradékcitromléből,és 1 evőkanál forró vízből készített mázzal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print