2009. május 16., szombat

Köröm pörkölt



Hozzávalók :1 kg sertés köröm
2 fej hagyma
piros paprika
delikát vagy só
bors
3-4 kanál olaj vagy zsír
Köret : főtt sós burgonya

A körmöt alaposan megtisztítjuk,és megmossuk.Sós vízben előfőzzük,annyira hogy félig megfőjön.//Ezt a főzőlevet felhasználhatjuk a pörkölt felengedéséhez.//a kést vagy villát már bele tudjuk szúrni//
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát,hozzáadjuk a paprikát majd a körmöt.Fűszerezzük delikáttal és kevés borssal.Felöntjük az előfőzéskor visszamarad vízzel,vagy tiszta vízzel.Puhára főzzük.
A burgonyát hasábokra vágjuk,sós vízben főzzük.Leszűrjük,megsózzuk.Így adjuk a körömpörkölthöz.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print