2009. május 13., szerda

Töltött krumpli


Ezt az ételt ízlésnek megfelelően,sokféleképpen elkészíthetjük.A krumplit nyersen,vagy főve,is készíthetjük.kettévágjuk és közepét kikaparjuk,és megtöltjük.A tepsit minden esetben kivajazzuk,vagy olajozzuk.A töltelék is variálható.Ki milyen tölteléket szeret,vagy éppen mi van othol.
Én egy olyan töltelékkel csináltam,ami a húsok töltéséhez használok.
Hozzávalók:Főtt tojás,delikát bors,petrezselyem levél,
reszelt sajt,
De tehetünk bele májas,kolbászos,darált húsos,gombás,zöldséges...stb tölteléket is.
Amikor az összes krumpliba beletettük a tölteléket,akkor megszórhatjuk sajttal,de leönthetjük tejföllel,amibe reszelt sajtot,és egy nyers tojást kevertünk.Ha nyers krumpliból készítjük,akkor öntünk alá vizet is, előbb fóliával lefedve pároljuk.Ha puha,a fóliát levesszük és meg szórjuk sajttal,vagy leöntjük tejföllel és pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print