2009. május 24., vasárnap

Betyár krumpli



/Sárikától/
Hozzávalók:
2 kg krumpli
1 szál főző kolbász,
füstölt vagy lángolt kolbász,esetleg húskonzerv
delikát,bors 2-3 nagy fej vörös hagyma
olaj
kevés víz
4-5 tojás

Elkészítése:
A meghámozott burgonyát 2-3cm-es csíkokra vágom,aztán borssal, delikáttal fűszerezem.A hagymát karikára vágom és a fűszerezett burgonya közzé keverem. Füstölt kolbászt, vagy főzőkolbászt vagy virslit vagy húskonzervet,szintén a burgonya közzé keverem. Beleteszem a tepsibe,és fóliával letakarva kb. 1-1,5. órára a sütőbe teszem .Ha megpuhult,akkor a krumpli tetejébe kis mélyedéseket csinálok kanállal,és ebbe  tojásokat ütök rá ,amit kicsit megfűszerezek.A sütőbe visszateszem és készre sütöm. Nagyon egyszerű elkészíteni. Önálló ételként is fogyasztható, de ha kihagyjuk a kolbászt akkor akár köretként is tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print