2009. május 9., szombat

Tepsis krumpli



Hozzávaló :
2 kg burgonya
5-6 tojás
1 nagy pohár tejföl
csirke,vagy pulyka hús,
vagy sonka
/esetleg karaj/
delikát
bors
olaj vagy margarin
A burgonyát megtisztítjuk,és felkarikázzuk.A húst vékonyra felszeleteljük.Olajjal vagy margarinnal kikent tepsibe,vagy tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát,húst,tejfölt,és közben fűszerezzük.Letakarjuk alufóliával,és puhára pároljuk.Amikor kész akkor a tetejébe kis mélyedéseket készítünk,és nyers tojást ütünk bele.De ez akár el is hagyható.Én szeretem így.A Betyár krumpli receptjéből kölcsönöztem ezt a megoldást./Célszerű először kis tálba feltörni a tojást,mert ha esetleg nem jó,akkor az egész ételt tönkre teheti/.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print