Hozzávaló :
2 kg burgonya
5-6 tojás
1 nagy pohár tejföl
csirke,vagy pulyka hús,
vagy sonka
/esetleg karaj/
delikát
bors
olaj vagy margarin
A burgonyát megtisztítjuk,és felkarikázzuk.A húst vékonyra felszeleteljük.Olajjal vagy margarinnal kikent tepsibe,vagy tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát,húst,tejfölt,és közben fűszerezzük.Letakarjuk alufóliával,és puhára pároljuk.Amikor kész akkor a tetejébe kis mélyedéseket készítünk,és nyers tojást ütünk bele.De ez akár el is hagyható.Én szeretem így.A
Betyár krumpli receptjéből kölcsönöztem ezt a megoldást./Célszerű először kis tálba feltörni a tojást,mert ha esetleg nem jó,akkor az egész ételt tönkre teheti/.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése