2009. május 15., péntek

Burgonya krokett




30 dkg krumpli
15 dkg liszt
1 tojás
2 dkg vaj

szerecsendió
petrezselyem

A burgonyát megfőzzük,és alaposan áttörjük.Még melegen adjunk a lisztet, 1 tojást,az apróra vágott petrezselyemlevelet, 2 dkg vajat, 1 púpozott mokkáskanál sót, és alaposan gyúrjuk össze./adhatunk hozzá őrölt szerecsendiót is/.Lisztezett deszkán formáljunk kb. 1,5 cm vastag rudakat, és vágjuk fel kb.4 centiméteres darabokra. Minél gyorsabban sodorjuk ki, mert a burgonyával kevert tészta hamar kilágyul, és egyre ragacsosabbá válik. Ezen sokan úgy segítenek, hogy az áttört krumplit hagyják kihűlni. A teljesen lehűlt burgonya azonban megüvegesedik és nehéz simára dolgozni.
A rudakat forgassuk előbb tojásba,aztán zsemlemorzsába, majd bő forró olajban, süssük ropogós pirosra.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print