30 dkg krumpli
15 dkg liszt
1 tojás
2 dkg vaj
só
szerecsendió
petrezselyem
A burgonyát megfőzzük,és alaposan áttörjük.Még melegen adjunk a lisztet, 1 tojást,az apróra vágott petrezselyemlevelet, 2 dkg vajat, 1 púpozott mokkáskanál sót, és alaposan gyúrjuk össze./adhatunk hozzá őrölt szerecsendiót is/.Lisztezett deszkán formáljunk kb. 1,5 cm vastag rudakat, és vágjuk fel kb.4 centiméteres darabokra. Minél gyorsabban sodorjuk ki, mert a burgonyával kevert tészta hamar kilágyul, és egyre ragacsosabbá válik. Ezen sokan úgy segítenek, hogy az áttört krumplit hagyják kihűlni. A teljesen lehűlt burgonya azonban megüvegesedik és nehéz simára dolgozni.
A rudakat forgassuk előbb tojásba,aztán zsemlemorzsába, majd bő forró olajban, süssük ropogós pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése