2009. május 15., péntek

Kakaós vagy fahéjas csiga



*Hozzávalók.*.1kg liszt,1 Rama margarin, 1/2 liter tej,2 db tojás,5 dkg élesztő,csipet só,1 evőkanál cukor.
*ELKÉSZÍTÉS*A margarint felolvasztom,hozzáöntöm a tejet,langyosra melegítem,belemorzsolom az élesztőt,
és hozzáadom a cukrot.Amikor megkelt hozzáöntöm a liszthez,a két felvert tojással együtt,és a sót.
Ezután már csak össze kell keverni a fakanállal.majd jól átgyúrjuk.Amikor megkelt,téglalap alakúra nyújtom és hosszában kettévágom.Margarinnal megkenem,és kakaós vagy fahéjas cukorral megszórom.Hosszában feltekerem,és 2 cm vastagságúra felszeletelem.A tepsiben megkelesztem.A tetejét kicsit megkenem tojással és kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print