2009. május 24., vasárnap

Csokoládés szelet


Hozzávalók 15 szelethez
5 db tojás
18 dkg kristály cukor
7 dkg liszt
4 dkg rétesliszt
5 dkg kakaó
75 ml olaj
margarin és liszt a tepsi kikenéséhez
Töltelék:
3,2 dl tejszín
12,5 dkg kristály cukor
7 dkg margarin
9 dkg kakaó
19 dkg főzőcsokoládé
12,5 dkg koktél cseresznye
Díszítés:csokoládé forgács
friss gyümölcs
A tojásokat kettéválasztjuk .A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük.Aztán a két masszát óvatosan vegyítsük össze,Majd adjuk hozzá a kétféle lisztet,a kakaót,és az olajat..Mindaddig kavarjuk,amíg szép fényes állagú nem lesz.Zsírozott lisztezett téglalap alakú formában kisütjük.
A krémhez a habtejszínt,a cukorral és a margarinnal felfőzzük,majd beleszórjuk a kakaót és alaposan összefőzzük..A tűzről levéve adjuk hozzá a feldarabolt főzőcsokoládét.Alaposan keverjük össze,végül hagyjuk kihűlni,és megszilárdulni a tölteléket.
A téglalap alakú tésztát,vízszintesen vágjuk ketté.A krémet keverjük habosra,és a felét kenjük az egyik lapra.Szórjuk meg a lecsepegtetett koktélcseresznyével,és egy kevés kivételével,kenjük rá a krém másik felét.helyezzük rá a másik tészta lapot.Kissé pihentessük hideg helyen,és végül kenjük meg a tetejét a maradék krémmel.Vágjuk kockára a tésztát,tetejét pedig díszítsük ízlés szerint szezon gyümölccsel,és csokiforgáccsal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print