2009. május 20., szerda

Kakaós kocka

/Rama süteményes füzetből/



22 dkg Rama Sütőmargarin
1 bögre /2 dl) víz
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt /kb. 25 dkg)
1 bögre kristálycukor /kb. 20 dkg)
1 evőkanál szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás

A tepsi kikenéséhez:
2-3 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés:
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesen meleg sütőben kb. 20 percig sütjük.
A tetejére:
12 dkg Rama Sütőmargarin
jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg porcukor
6 evőkanál natúr joghurt
4 evőkanál keserű kakaópor

A hozzávalókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük föl, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print