2009. május 8., péntek

Száraz bab leves füstölt csülökkel



                                                                        Hozzávalók :
                                                                    1/2 kg szárazbab
                                                                      5 db krumpli
                                                                      3 babérlevél
                                                                  1/2 fej vöröshagyma
                                                                               só
                                                                      pirospaprika
                                                                    tej olaj ,liszt,tejföl
                                                                       füstölt csülök

A babot előző nap beáztatjuk.A csülköt összevágjuk,alaposan megmossuk,és  feltesszük főni.Amikor már kb.félig megfőtt,hozzáadjuk a beáztatott babot.Aminek előzőleg leöntjük a levét,és  még egy léről megmossuk.Hozzáadjuk a babérlevelet és az apróra vágott hagymát is.Amikor már a hús is ,és a bab is puhára főtt,akkor a húst kiszedjük.A lisztből és olajból /vagy zsírból/ rántást készítünk.Hozzákeverjük a tejfölt,és a tejet,és sima csomómentesre keverjük.Végül a levesbe öntjük ,és felfőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print