Hozzávalók :
1/2 kg szárazbab
5 db krumpli
3 babérlevél
1/2 fej vöröshagyma
só
pirospaprika
tej olaj ,liszt,tejföl
füstölt csülök
A babot előző nap beáztatjuk.A csülköt összevágjuk,alaposan megmossuk,és feltesszük főni.Amikor már kb.félig megfőtt,hozzáadjuk a beáztatott babot.Aminek előzőleg leöntjük a levét,és még egy léről megmossuk.Hozzáadjuk a babérlevelet és az apróra vágott hagymát is.Amikor már a hús is ,és a bab is puhára főtt,akkor a húst kiszedjük.A lisztből és olajból /vagy zsírból/ rántást készítünk.Hozzákeverjük a tejfölt,és a tejet,és sima csomómentesre keverjük.Végül a levesbe öntjük ,és felfőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése