2009. május 5., kedd

Töltött káposzta




Hozzávalók :1 kg darált hús
50 dkg rizs
1 evőkanál fűszer paprika
mokkás kanál bors
2 nagy gerezd fokhagyma

1 fej káposzta
1-2 doboz sűrített paradicsom

A káposztát forró sós vízben megfonnyasztjuk.Levelekre szegjük,és a középső vastag eret levágjuk.Ha nagyok a levelek ,akkor ketté,vagy esetleg háromba is vághatjuk.Megtöltjük a töltelékkel,és egy nagy fazékba,vagy lábasba rakjuk.A sűrített paradicsomot simára keverjük vízzel,és a káposztára öntjük.Felengedjük vízzel,hogy jól ellepje a káposztát.Lassú tűzön puhára pároljuk.Tejföllel,vagy paradicsomszósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print