2009. május 31., vasárnap

Narancslés sütemény


35 dkg liszt
1 cs sütőpor
5 tojás
30 dkg cukor
1 1/4 dl olaj
1 3/4 dl szénsavas narancslé
3 doboz /850 ml/őszibarack befőtt
6 dl tejszín
3 cs habfixáló por
5 dl tejföl
Fahéj,porcukor
tepsi kikenéséhez vaj vagy margarin
A tojásokat a cukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk.A lisztet átszitáljuk,összevegyítjük a sütőporral,majd az olajjal,és a szénsavas narancslével együtt a tojásos masszához adjuk.,és sima tésztává dolgozzuk.A tepsit vékonyan kikenjük vajjal vagy margarinnal,és belesimítjuk a masszát.Előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.A barackot alaposan lecsöpögtetjük,és apró kockára vágjuk.A kemény habbá vert tejszínhez adjuk a 3 cs vaníliás cukrot,és a habfixáló port.A tejfölt simára keverjük a 2 cs vaníliás cukorral,majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabhoz.Végül hozzá keverjük a gyümölcsöt is.A krémet egyenletesen a kihűlt tésztalapra kenjük,és meghintjük a fahéjjal elkevert porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print