2009. május 24., vasárnap

Márványos málnatorta


Hozzávalók:12-13 db fehér habcsók
30 dkg étcsokoládé
10 lap,vagy 3 dkg színtelen zselatin
50 dkg ricotta / olasz sajtfajta/
vagy túró
5 dl joghurt25 dkg málna
10 dkg kristálycukor
1 cs vanília
3 kanál citromlé
2 dl tejszín
olaj a tál kikenéséhez
Díszítéshez:málna és habcsók

Egy 26 cm átmérőjű tortaforma szélét kikenjük olajjal,és tortatálra állítjuk.A habcsókokat nejlonzacskóba csomagoljuk,és sodrófával összetörjük.A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk,és az összetört habcsókkal összekeverjük.A tortaforma aljára nyomkodjuk kanállal,és hűtőbe tesszük.A zselatint hideg vízbe áztatjuk.A ricottát,vagy a túrót a joghurttal és a cukorral kikavarjuk.A citromlevet felmelegítjük,majd a tűzről levéve feloldunk benne 8 jól kinyomkodott zselatin lapot.2-3 kanál krémmel kikavarjuk és a többi krémhez adjuk.Kb.8 percre a hűtőbe tesszük.A vaníliás pürésített málnát megmelegítjük,feloldjuk benne a maradék zselatint.5 percre hűtőbe tesszük.A tejszínt kemény habbá verjük,és a joghurtos krémbe forgatjuk.A túrós joghurtos kémet és a málnapürét kétfelé osztjuk,A tortalapra felváltva rétegezzük,és néhány óvatos mozdulattal márványosra kavarjuk.4 órára hűtőbe rakjuk a tortát.Végül a habcsókokkal,és málna szemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print