2009. május 29., péntek

Habos citromtorta


Hozzávalók:
Tésztához:12 dkg liszt
4 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 db tojás
Krémhez: 3,5 dl tej
3 tojás sárgája
1/2 cs vaníliás cukor
1 dl citromlé
7 dkg cukor
reszelt citromlé
zselatin
1 evőkanál narancs likőr
Habhoz: 2,5 dl tejszín
3 dkg cukor
1 cs habfixáló
citromkarikák,fahéj
Morzsoljuk el a vajat a liszttel,majd gyorsan gyúrjuk össze a tojással,csipet sóval,cukorral.Formázzunk belőle cipó,tekerjük be fóliába ,és egy órára tegyük hűtőbe.A tésztát nyújtsuk 4-5 cm vastagra.Formázzuk kör alakúra,és béleljük ki vele a tortaformát.A tészta széleit hajtsuk fel.Villával szurkáljuk meg,és előmelegített sütőben,közepes lángon süssük aranybarnára.Hagyjuk kihűlni.A zselatint áztassuk be hideg vízbe.A A tojássárháját keverjük habosra a cukorral.A tejet forraljuk fel a vaníliával,és szórjuk bele a citromhéjat.Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a kikavart tojássárgáját.Forralni nem szabad.Nyomkodjuk ki a zselatint,és adjuk a meleg krémhez.Keverjük jól ki,és adjuk hozzá a narancs likőrt,és citromlét is.Tegyük a krémet hűvös helyre,amíg langyos lesz.Öntsük a kihűlt tésztára.és egy órát pihentessük a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print