2009. május 5., kedd

Amerikai krémes.

Tésztája : 7 tojás sárgája,
               20 dkg cukor,
               20 dkg liszt,
               2 evőkanál kakaó,
              1 cs. sütőpor,
              15 evőkanál langyos víz,
              1 cs. vaníliás cukor.
Ezeket jól kikeverjük, sütőfóliával bélelt tepsiben 20–30 percig sütjük. Kivesszük, levesszük a papírt,és visszatesszük a tepsibe a tésztát.
Krém: 2 csomag vanília ízű pudingport 6 dl liter vízben keményre megfőzünk. A 7 tojásfehérjét 5 evőkanál cukorral keményre felverjük, ezt összekeverjük a forró pudinggal.A krémet rákenjük a meleg tésztára, és kb.10percre visszatesszük a meleg sütőbe.
A tetejére: 0,5 liter tejszínt 3 evőkanál porcukorral nagyon kemény habbá verünk, rákenjük a kihűlt tésztára.A tejszín sokkal masszívabb lesz ha 1 cs.habfixálót is adunk hozzá bele.Tetejét csokireszelékkel díszítjük.

Ez volt az első próbálkozás.Ezt a tortát az előírt adag feléből készítettem.Egyébként is akartam egy tortát csinálni,és így legalább leteszteltük,hogy ízlik-e mindenkinek.Nagyon fonom sütemény.Legközelebb már egész adagot készítek.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print