Tésztája : 7 tojás sárgája,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
2 evőkanál kakaó,
1 cs. sütőpor,
15 evőkanál langyos víz,
1 cs. vaníliás cukor.
Ezeket jól kikeverjük, sütőfóliával bélelt tepsiben 20–30 percig sütjük. Kivesszük, levesszük a papírt,és visszatesszük a tepsibe a tésztát.
Krém: 2 csomag vanília ízű pudingport 6 dl liter vízben keményre megfőzünk. A 7 tojásfehérjét 5 evőkanál cukorral keményre felverjük, ezt összekeverjük a forró pudinggal.A krémet rákenjük a meleg tésztára, és kb.10percre visszatesszük a meleg sütőbe.
A tetejére: 0,5 liter tejszínt 3 evőkanál porcukorral nagyon kemény habbá verünk, rákenjük a kihűlt tésztára.A tejszín sokkal masszívabb lesz ha 1 cs.habfixálót is adunk hozzá bele.Tetejét csokireszelékkel díszítjük.
Ez volt az első próbálkozás.Ezt a tortát az előírt adag feléből készítettem.Egyébként is akartam egy tortát csinálni,és így legalább leteszteltük,hogy ízlik-e mindenkinek.Nagyon fonom sütemény.Legközelebb már egész adagot készítek.
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
6 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése