2009. május 30., szombat

Rácsos almatorta

/újságkivágás /
Hozzávalók.10 dkg marcipán massza Töltelék:1 kg alma
30 dkg liszt 2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál sütőpor 2 evőkanál darált mogyoró
15 dkg vaj vagy margarin 5 dkg egész mogyoró
5 dkg cukor /a barna haját hagyjuk rajta/
csipet só 10 dkg nagy szemű mazsola
1 tojás 1 tojássárgája
1-2 citrom reszelt héja 1 evőkanál tejszín
2 evőkanál porcukor

A marcipán masszát apró kockára vágjuk.A lisztet átszitáljuk,összevegyítjük a sütőporral,majd a vajjal vagy margarinnal,a cukorral,csipet sóval,tojással,citromhéjjal,a marcipánnal,és 1 evőkanál hideg vízzel,sima tésztává gyúrjuk.Letakarva kb 20 percig hűtőbe tesszük.A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.majd összekeverjük a citromlével,hogy szép fehér maradjon.Rövid ideig állni hagyjuk.A tészta kétharmadát 30 cm-es tortaformába nyomkodjuk,és rászórjuk a darált mogyorót.Az egész mogyoró szemeket késsel durvára összevágjuk.A reszelt almát alaposan kinyomkodjuk,majd összekeverjük a mazsolával,és a durvára vágott mogyoróval.A masszát a tortalapra simítjuk A maradék tésztából hosszú vékony csíkokat sodrunk,amelyeket kettesével összecsavarunk,és ebből díszítésül szegélyt és rácsot készítünk a tészta tetejére.Végül a fonatokat megkenjük a tojássárgával összekevert tejszínnel.Előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.Tetejét porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print