2009. április 6., hétfő

Borsó leves

Érdekes.de ízletes!!!
Borsó leves.

Ma csak levest főztem,de az kiadós volt.



Hozzávalók.80 dkg burgonya,
1 dl olaj , majoránna
1 kis fej hagyma , bors ,liszt,
2-3 szál sárgarépa , delikát
2 szál petrezselyem, 2 tojás
1 üveg borsó , petrezselyem zöld
fűszerpaprika,delikát, 4 kanál tejföl ,2 kanál liszt .

A burgonyát sós vízben megfőzzük,leszűrjük, megtörjük,a levét félretesszük.
1dl olajon egy kis fej apróra vágott hagymát üvegesre párolunk,beletesszük a felaprított leveszöldséget.Néhány percig pároljuk.Beletesszük a piros paprikát,delikátot,és 2 l vízzel felöntjük.A zöldséget puhára főzzük.Hozzáadjuk a konzerv borsót,beleöntjük a burgonya főzőlevét,és összefőzzük.
A tört burgonyához,delikátot,borsot,majoránnát,2 tojást,apróra vágott petrezselymet, és annyi lisztet adunk,hogy könnyen formálható legyen.Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle,és a levesben megfőzzük.4 kanál tejfölt,2 kanál lisztet simára keverünk,kevés vízzel,és behabarjuk vele a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print