
Tészta:
40 dkg liszt,
3 tojás sárgája,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 citrom leve,
1 cs sütőpor
,kevés tej.
Töltelék:
45 dkg főtt,tört burgonya
,25 dkg cukor,
1 cs vanília,
10 dkg darált dió,
1 dl rum,vagy 3 ml rumaroma,
3 tojás fehérje.
Máz 1, : 2 tojás fehérje,
10 dkg cukor,amit gőz fölött kikavarunk,és a tészta tetejére kenünk,majd csokit reszelünk rá
.
Máz 2, : 10 dkg tortabevonót,és 5 dkg vajat,gőz fölött felolvasztunk,és ezt kenjük a tésztára.
A tészta alapanyagait kevés tejjel összeállítjuk,hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.A töltelékhez a a főtt,áttört burgonyát összekeverem a cukorral,rummal,dióval,vaníliával,majd óvatosan hozzákeverem a tojások kemény habját.A tésztából két lapot nyújtunk.Az egyiket belerakjuk,a vajjal kikent tepsibe,rátesszük a tölteléket,és a másik lappal befedjük,és kisütjük előmelegített,közepesen meleg sütőben.Ha kihűlt,bevonjuk a tetejét ízlés szerint,mázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése