2009. április 4., szombat

Hamis gesztenyés szelet

Már egy ideje foglalatoskodom a receptek átírásával,és éppen ma találtam ezt a receptet.Nagyon rég csináltam már ezt a süti.Éppen ideje volt újra elkészíteni.Isteni finom.!!!


Tészta:
40 dkg liszt,
3 tojás sárgája,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 citrom leve,
1 cs sütőpor
,kevés tej.

Töltelék:
45 dkg főtt,tört burgonya
,25 dkg cukor,
1 cs vanília,
10 dkg darált dió,
1 dl rum,vagy 3 ml rumaroma,
3 tojás fehérje.
Máz 1, : 2 tojás fehérje,
10 dkg cukor,amit gőz fölött kikavarunk,és a tészta tetejére kenünk,majd csokit reszelünk rá
.
Máz 2, : 10 dkg tortabevonót,és 5 dkg vajat,gőz fölött felolvasztunk,és ezt kenjük a tésztára.

A tészta alapanyagait kevés tejjel összeállítjuk,hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.A töltelékhez a a főtt,áttört burgonyát összekeverem a cukorral,rummal,dióval,vaníliával,majd óvatosan hozzákeverem a tojások kemény habját.A tésztából két lapot nyújtunk.Az egyiket belerakjuk,a vajjal kikent tepsibe,rátesszük a tölteléket,és a másik lappal befedjük,és kisütjük előmelegített,közepesen meleg sütőben.Ha kihűlt,bevonjuk a tetejét ízlés szerint,mázzal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print