2009. április 28., kedd

Rakott krumpli



Hozzávalók:2-3 kg krumpli
                  6-8 tojás / keményre főtt/
                  1 nagy pohár tejföl
                   2 db tojás / nyers /
                   főző kolbász,füstölt kolbász
                   /de pirított szalonnával,virslivel is elkészíthető /
                   1,5 dl olaj
                   delikát
                   bors

A krumplit meghámozzuk,és egészben vagy felkarikázva,vagy egészben,héjában megfőzzük.A tepsi alját meglocsoljuk olajjal.A megfőtt  felkarikázott krumpliból rakunk a tepsibe.erre tetszés szerinti sorrendben rétegezzük a többi hozzávalót..A tejfölben alaposan elkeverjük a 2 db egész tojást,és ezzel locsoljuk meg a rétegeket.A legtetejére kevés krumpli kerül,és a maradék tojásos tejföl.Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben sütjük.Ha kész.akkor levesszük a fóliát,és még visszatesszük néhány percre a sütőbe,és kissé megpirítjuk a tetejét..

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print