Hozzávalók:2-3 kg krumpli
6-8 tojás / keményre főtt/
1 nagy pohár tejföl
2 db tojás / nyers /
főző kolbász,füstölt kolbász
/de pirított szalonnával,virslivel is elkészíthető /
1,5 dl olaj
delikát
bors
A krumplit meghámozzuk,és egészben vagy felkarikázva,vagy egészben,héjában megfőzzük.A tepsi alját meglocsoljuk olajjal.A megfőtt felkarikázott krumpliból rakunk a tepsibe.erre tetszés szerinti sorrendben rétegezzük a többi hozzávalót..A tejfölben alaposan elkeverjük a 2 db egész tojást,és ezzel locsoljuk meg a rétegeket.A legtetejére kevés krumpli kerül,és a maradék tojásos tejföl.Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben sütjük.Ha kész.akkor levesszük a fóliát,és még visszatesszük néhány percre a sütőbe,és kissé megpirítjuk a tetejét..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése