Hozzávalók:
6 tojás
1/2 cs sütőpor
10 kanál cukor
4 csokoládés pudingpor.
Krém:7 dl tejszín,
12 kanál cukor
15 dkg vaj vagy margarin
18 dkg kakaópor,
40 dkg tortacsoki,
1 üveg magozott meggybefőtt,
fehér csokoládé reszelék a tetejére.
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd apránként belekeverjük a kristálycukrot.Hozzáadjuk a tojássárgáját, a pudingporral elkevert sütőport. Előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük,és kettévágjuk.A krémhez a tejszínt felfőzzük a cukorral.Hozzáadjuk a vajat,a kakaót, majd a darabokra tört csokoládét,miközben állandóan kevergetjük,kis habverővel addig,amíg a csokoládé felolvad, majd hagyjuk kihűlni, és tegyük hűtőbe. Ha már jól megszilárdult,elektromos habverővel keverjük habosra. Az egyik lapot kenjük meg a krém felével, szórjuk meg a lecsöpögtetett meggyel, majd erre ismét krém kerül. Egy keveset hagyjunk meg a tetejére is. A krémre fektessük a másik lapot, majd a maradék krémmel vonjuk be, és szórjuk meg reszelt fehér csokival, és díszítsük egy-egy meggyel.Ez a süti nagyon finom,még krém nélkül is vagy lekvárral megkenve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése