2009. április 29., szerda

Hortobágyi húsos palacsinta



20 db palacsinta (kicsit vastagabb a szokásosnál)
70-80 dkg darált hús (tetszés szerinti fajta)
1 fej hagyma,
kevés olaj, pirospaprika, tetszés szerinti fűszerek a pörkölthöz.
1 nagy doboz tejföl,
1-2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A palacsintát előző nap is elkészíthetjük.
A darált húsból bő lével pörköltet készítünk.
A hússal megtöltjük egyenként a palacsintákat, két oldalát behajtjuk és így feltekerjük.
Kizsírozott jénai tálba,vagy tepsibe egymás mellé helyezzük jó szorosan, úgy hogy a hajtás mindig alulra kerüljön.
A pörkölt szaftot a tejföllel és a liszttel behabarjuk (Összekeverem a lisztet a tejföllel, a pörkölt meleg szaftjával felhígítom,habverővel simára keverem. Majd kevergetés közben hozzáöntöm a többi szafthoz, és újra forralom amíg besűrűsödik.) Az így elkészített mártást ráöntöm a megtöltött palacsintákra. Előmelegített sütőben, magas hőfokon addig sütjük, amíg a mártás el nem kezd rotyogni. Ha már rotyog, akkor még egy 5-10 percig sütöm (, hogy jól átmelegedjen, hiszen minden hozzávaló készre lett főzve).Reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Tejföllel meglocsolva, kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print