Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
5 kanál olvasztott méz
fahéj , szegfűszeg
1 cs sütőpor 25 dkg liszt
1 dl tej
A tojást a cukorral habosra keverjünk.Hozzáadjunk az olvasztott mézet,
fahéjat,szegfűszeget, sütőport,lisztet, tejet .Végig habverővel dolgozunk.
Zsírozott lisztezett tepsiben kisütjük.
A kihűlt tésztát felkockázzuk,csokimázba mártjuk,és kókuszba forgatjuk.
Csokimáz :2 evőkanál kakaó,1/2 dl rum,vagy 2 sportszelet,2 dl víz,25 dkg Rama margarin vagy vaj ,20 dkg porcukor.
A hozzávalókat lassú tűzön összeforraljuk.
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
2 hete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése