Az eredeti
ITT található.
Hozzávalók :
8 tojás 8 kanál porcukor
8 kanál liszt
1 cs sütőpor
2 kanál kakaó
2 kanál víz
Krém :
4 dl tej
1 cs puncs vagy eper puding
5-6 kanál cukor
25 dkg Rama margarin
Tetejére csokimáz :
tortabevonó
5 dkg margarin vagy vaj
1 kanál víz
A Egy téglalap alakú kakaós piskótát sütünk,hagyományos módon.Rácsra borítva kihűtjük.Három lapra vágjuk.Az alsó lap egészben marad.A másik kettőből,kívülről befelé haladva,öt egyenlő,2 cm vastag keretet vágunk.Így,2x 5 darab 2 cm vastag piskóta keretet kapunk.
A krémhez a pudingot a cukorral a tejben sűrűre főzzük,és kihűtjük.Ha kihűlt,hozzáadjuk a margarint,és habosra keverjük.
Az alsó piskóta lapot megkenjük krémmel.Rárakjuk,/kívülről befelé haladva/az első,a harmadik és az ötödik tésztakeretet.A közöttük lévő üres részt megtöltjük krémmel.Ezután váltunk.A krémre jön a második,és a negyedik keret..Az üres részt szintén krémmel töltjük meg.Ezt a műveletet,megismételjük a harmadik lappal is.
A csokimázhoz a margarint,a vizet,és a margarint gőz fölött összeolvasztjuk,és ezzel vonjuk be a torta tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése