2009. április 21., kedd

Krumpli leves virslivel

Húsvétkor lefagyasztottam a sonka levét,és most kiolvasztottam ,és azzal készítettem el a levest.Tarkedlit fogok hozzá sütni,mert szombaton nagyon ízlett mindenkinek,és a leves mellé is illik.

Hozzávalók:
1 kg krumpli
5-6 virsli
2-3 babérlevél
só vagy delikát
1 dl olaj
3-4 kanál liszt
1/2 l tej

A krumplit meghámozunk,alaposan megmossuk,és apró kockára vágjuk.Feltesszük főni.Babérlevelet,sót vagy delikátot adunk hozzá.Míg fő a krumpli,addig elkészítjük a rántást.Az olajban a lisztet,halvány barnára pirítjuk.A tűzről levéve,beleteszünk a piros paprikát .Felengedjük tejjel,miközben folyamatosan kevergetjük kis habverővel.Így szép sima lesz.Hozzáadjuk a leveshez a felkarikázott virslit,és a rántással besűrítjük,és felfőzzük.//Ha a leve kicsit elfőtt,akkor pótolhatjuk a vizet.//

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print