x
c
Hozzávalók:
1/2 kg darált hús vagy 1 nagy húskonzerv
1/2 kg lebbencs tészta //én ezzel csinálom,mert a lasagne tésztát nem szeretem//
1 sűrített paradicsom
2 fej vörös hagyma
1 dl olaj
1 csapott kanál piros paprika
oregánó,delikát bors,koriander,amerikai kömény,
//ezeket helyettesíthetjük,Knorr milánói alappal is//
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
1 kis pohár tejföl
1 konzerv kukorica
Besamel mártás.5 dkg margarin,3 púpozott kanál liszt,2 dl tej
A tésztát megfőzzük.Egy kicsit keményebbre kell hagyni mert a sütőben még puhulni fog.A hagymát apró kockára vágjuk,és az olajon üvegesre pároljuk.Megszórjuk piros paprikával, beletesszük a hús,és a paradicsom pürét. Ízesítjük az előírt fűszerekkel,és felengedjük 3-4 dl vízzel.Ha húskonzervvel készítjük ,akkor néhány percig kell csak párolni.Ha darált hússal akkor addig amíg a hús puha lesz.Amíg fő a húsos szósz,addig elkészítjük a besamel mártást.A margarinon a lisztet néhány percig pirítjuk.aztán lassanként hozzáadjuk a tejet,miközben folyamatosan kevergetjük habverővel.Így szép sima,csomómentes lesz.A sajtot lereszeljük.Most már minden hozzávaló kész,már csak össze kell rakni a kivajazott tepsiben.Először tészta,aztán a szósz,besamel mártás és sajt.Ezt addig ismételjük amíg a hozzávalók el nem fogynak.Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése