A hiedelemmel ellentétben a májat összevágás után nyugodtan sózzuk,és fél órára tegyük hűtőbe,utána süthetjük ,
főzhetjük panírozhatjuk,puha marad,sőt kétszeresére növekszik.
Minden édes ételbe,süteménybe tegyünk egy csipet sót,sokkal kellemesebb lesz az íze.
A tűzhely lapjáról a zsírfoltot könnyen eltüntethetjük ha a meleg lapra sót szórunk és újságpapírral átdörzsöljük.
Az üveg vagy kristályedényből a vízkőlerakódást konyhasóval dörzsöljük át.még a behomályosodott kristályokat is csillogóvá teszi.
A sós főzővíz megakadályozza a tojás és a burgonya szétrepedését és könnyebb hámozni is.
A vasaló talpa ismét tiszta és fényes lesz,
ha finom sóba mártott vattával átdörzsöljük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése