2009. április 25., szombat

Mire jó a só ?



A hiedelemmel ellentétben a májat összevágás után nyugodtan sózzuk,és fél órára tegyük hűtőbe,utána süthetjük ,
főzhetjük panírozhatjuk,puha marad,sőt kétszeresére növekszik.

Minden édes ételbe,süteménybe tegyünk egy csipet sót,sokkal kellemesebb lesz az íze.

A tűzhely lapjáról a zsírfoltot könnyen eltüntethetjük ha a meleg lapra sót szórunk és újságpapírral átdörzsöljük.

Az üveg vagy kristályedényből a vízkőlerakódást konyhasóval dörzsöljük át.még a behomályosodott kristályokat is csillogóvá teszi.

A sós főzővíz megakadályozza a tojás és a burgonya szétrepedését és könnyebb hámozni is.
A vasaló talpa ismét tiszta és fényes lesz,
ha finom sóba mártott vattával átdörzsöljük

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print