2009. április 9., csütörtök

Virslis kifli



    Hozzávalók a tésztához:
            3 dl tej,
   1 kiskanál kristálycukor,
        5 dkg élesztő,
          50 dkg liszt,
 1 púpozott kiskanál só,
 17 dkg Rama sütő margarin,

Töltelék :12 db virsli,a tepsi kikenéséhez margarin,a tészta lekenéséhez 1 tojás,tetejére 10 dkg reszelt sajt.
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt,a sót,és az olvasztott langyos margarint.Addig dagasztjuk amíg elválik az edény falától.Letakarva megkelesztjük.Ezután 3 kis cipót formálunk belőle,és kb 28 cm átmérőjű körökre nyújtjuk mindhármat.12 cikkre vágjuk.A virsliket háromba vagdossuk.A tészta szélesebbik felére lerakjuk,és a csúcsa felé feltekerjük,kifliket formálva belőle.A kivajazott,vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,és kicsit megkelesztjük.Megkenjük tojással,és megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőben,közepes lángon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print