2009. április 11., szombat

Sárga túró

Ma még elkészítem az elmaradhatatlan sárga túrót,amit a Mamától /anyósomtól/ tanultam.Azelőtt soha nem ettem ilyet,de nagyon ízlett,és én is minden húsvétkor megcsinálom.

Hozzávalók:1l tej,10 tojás,1-2 kanál cukor,Fahéj,esetleg mazsola.

A tojásokat alaposan felverjük.A tejet felforraljuk,beletesszük a cukrot,és fahéjat.
Állandó kavargatás mellett,belecsorgatjuk a tojást.5-10 percig forraljuk,lassú tűzön,amíg össze nem áll a massza.Aztán beleöntjük egy vászon kendőbe,gombóc alakúra formáljuk,és jó szorosan összekötjük.Hűvös helyen felakasztjuk,hogy kicsöpögjön a leve.Aztán hűtőbe tesszük.Felszeleteljük,úgy rakjuk a hidegtálra,a többi finomság mellé.


Most kint lesz egész éjszaka az erkélyen,és remélem hogy teljesen kicsöpög belőle a felesleges lé,és nagyon szép márványos,és megfelelő keménységű lesz,hogy szépen lehessen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print