2009. április 30., csütörtök

Lecsó


Tojásos lecsó

Rizses lecsó

Tarhonyás lecsó

A lecsó roppant egyszerű,és nagyon sokféleképpen elkészíthető étel.

Hozzávalók:
1 kg paprika
4 db paradicsom
2 fej hagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 kanál fűszer paprika
kevés víz
só vagy delikát
esetleg kolbász,vagy virsli
6-7 tojás,vagy 1 bögre tarhonya,vagy 1 bögre rizs-Attól függ hogy melyik változatot készítjük el.
A paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk.A hagymát felkockázzuk.A szalonnát felszeleteljük,és kisütjük.A kisült szalonnát kiszedjük.A szalonna zsírban megpároljuk a hagymát,beleszórjuk a fűszerpaprikát,majd a feldarabolt paprikát és paradicsomot.Kevés vizet öntünk alá,ízesítjük és lassú tűzön puhára pároljuk fedő alatt.Ha már puha ,akkor a fedőt levesszük,és kissé sütjük,míg a felesleges víz el nem párolog belőle.Ezután ráöntjük a felvert tojást,és készre sütjük
2.,Ha tarhonyával,vagy rizzsel készítjük akkor a megpárolt,és kissé megsütött paprikára vizet öntünk,hogy a rizs vagy a tarhonya megfőjön benne.Mindig kétszeres mennyiségű vizet adunk hozzá,mint amennyi a rizs vagy a tarhonya.Ha már félig megfőzz,akkor levesszük a tűzről,és fedő alatt készre pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print